fredag 27 februari 2009

Marcus Söderlund video pt.3

ANDRES LOKKO

LONDON. Under Pirate Bay-rättegången i onsdags kommenterade skivbolaget Universals vd Per Sundin uppgifterna om att fildelningen ska ha ökat intresset för musik och tvärtom gett skivindustrin en skjuts.

–Det gör mig frustrerad, sade Sundin och drog paralleller till alkohol.

–Bara för att alla ungdomar testar alkohol kan vi inte ge efter för det, tyckte Sundin.

Hm. Jag har knappt följt Pirate Bay-rättegången annat än hur den kommenterats i brittiska medier. Men det som gör mig lika frustrerad som Sundin är hur det konstant talas om ”skivindustrins överlevnad”.

Jag, en 41-årig musikjournalist med ett smått abnormt musikintresse, köpte endast tre fysiskt nyinspelade album på cd under 2008 (No Age, ett samlingsalbum med Skull Disco och The Low Anthem).

Detta trots att jag bor och arbetar ungefär 150 meter från Europas dokumenterat bästa skivaffär (Rough Trade) och kanske 350 meter från den näst bästa (Honest Jon’s).

Samtidigt har jag aldrig i hela mitt liv köpt fler konsertbiljetter än under 2008. Trots att jag, på grund av mitt yrke, stått på gästlistor så länge jag kan minnas så gör jag inte det längre eftersom de nya band och artister jag vill se på scen knappast ser sig som en del av en industri, istället stakar de ut en älskvärt idealistisk framtid för musiken.

I går var jag i Dalston och såg Kaliforniens bedårande Wavves, New Yorks Crystal Stilts och Londontrion Pens.

Där köpte jag Wavves nya singel på vinyl – trots att jag har haft låten i fråga i min dator i fyra-fem månader – för att omslaget är så fint, som ett personligt litet konstverk från Wavves Nathan Williams. Av exakt samma anledning köper jag förmodligen en t-shirt av bandet Let’s Wrestle när de spelar i Brixton i kväll.

Bandmedlemmarna kommer själva att stå bakom ett bord och sälja sina alster. Vi som är där kommer att köpa dem just därför.

Om detta är bieffekterna av att, säg, U2 förlorar 300 miljarder pund på att deras album har läckt så är det nog det bästa som kunde hända för popmusikens fortsatta relevans sedan The Sex Pistols.

Sponsoravtal sökes

Förra gången jag verkligen ville ha något , la jag upp det på bloggen, och vipps så kom det en kamera hemskickad på posten , det var fint tycker jag.
Nu skulle jag vilja ha ett par skor, självklart inte vilka skor som helst, utan Vans, om det är någon Vans försäljare som läser detta, så kan jag lova att göra allt i min makt för att bära upp era dojjor till 100%, kan till och med sova med dom (en natt).
Lets get my Vans on!

Bauer Weekends! This Weekend


onsdag 25 februari 2009

Marcus Söderlund video pt.1

Tänkte börja med ett lägga ut en ny video varje dag från min favorit regissör just nu, Marcus Söderlund. Tycker att han är ett fullkomligt GENI!

Mysigt

tisdag 24 februari 2009

Bra skit!

Stand Up!


Dåså, Äntligen är vi fullkomligt gämnställda män och kvinnor.
Nu har äntligen redskapet kommit för att att kvinnor oxå skall kunna stå upp och kissa.
Mannen som har tagit fram detta redskap heter David Thompson.

Lukten, för länge sedan.


Gmail är nere, verkar vara samma visa över hela Sverige, Det är en sjukt krispig vinterdag i Stockholm idag. Om ca 40-45 dagar är det vår och det knoppar på buskarna.
Det är lunchtid just nu, kontoret är helt tomt, det känns lite som när man gick ensam i skolans soliga korridorer, det var helt tyst, det luktade fortfarande fisk & ris från Bamba, en dörr stod öppen till bildsalen, man gick förbi och alla låg över sina teckningar koncentrerade och berusade av kritlukten. jag minns hur det kändes att lägga huvudet på en sval bänk, minns lukten av sågspånen i källaren från träslöjdsalen man gick förbi när man skulle till toaletten, som luktade pojkkiss, fast på ett ganska behagligt sätt. Har aldrig saknat skolan någonsin efter den dagen jag gick ut, men jag saknar lukterna ibland. Likaväl som jag kan sakna lukten från Eklandagatan 42 5tr, och saknaden av en röst som kallade en gullunge när man steg in, och doften av potatis, fläsk och brunsås, flädersaft dracks ur små vinbärsgeléglas. Förhören utav kommande historia prov, som alltid mynnade ut i egna berättelser fån en annan tid. Minns hur blå hallmattan var, kan minnas det kalla plastgolvet mellan hallen och köket, lukten av pottpurin från gäst toaletten. Minns lukten från den kalla beigea rocken och den blöta gula hunden som ville in, men fick stanna utanför, då var det dags för hämtning, möjligtvis kaffe innan om det fanns tid. Jag drack saft.

måndag 23 februari 2009

Uniforms for the dedicated


Här kommer den utmärkta fäshion videon från Uniforms for the dedicated, låten har Jayare producerat. Och självklart är jag själv med i videon, vad trodde ni!

A man got to do what a man got to do!


A man got to do what a man got to do!
Låsa in sig själv svinlänge i finkan och smaka på piskan själv.

fredag 20 februari 2009

Finland är vackert

Maskinen "Pengar"



fan vad jag skämmer bort er med goa grejer idag!

6 minuters rysning


Väldigt ofta när jag hör Ken får jag rysningar, det är inte många musiker som kan ge mig rysningar, men Ken ger mig sådana rysningar jag fick när jag hörde Tupac för första gången. Jag tror att det är det finaste betyget en artist kan få, att folk vågar säga att jag ryser när jag lyssnar på dig, då vet man att man har nått ända ända fram.

Onödig fakta



Har länge letat efter en tvättomat här i Stockholm, har ibland faktiskt funderat på att öppna en själv, tvättomat/kafé, det kan ju vara något av det bästa man kan göra, tvätta sina smutsiga äckliga kläder, se dom bli rena fina och krispiga samtidigt som du dricker en kaffe och tar en cigg. Det här stället finns nu, bakom den stora kyrkan på Odenplan ligger tvättomaten.


Jag har även fått min tatuering nästan färdigritad av min mycket goda vän Jonas Rathsman, vad tycker ni, skall jag köra på den här?

KID CUDI "DAY N NIGHT"

Språkskola med Carin 21:30


Finns det någon som är så blåst och som drar så mycket skam över Göteborgare så är det Carin....

torsdag 19 februari 2009

Hjälp mig!

Jag skall prata på radio (SR METROPOL) imorgon igen på deras morgonshow, jag får mer eller mindre välja ämne själv om vad jag skall prata om, det kan vara en person, en plats, en företeelse etc.
Men jag är fan helt tom i huvudet, SNÄLLA HJÄLP MIG att komma på ett ämne som jag kan prata om.

TACK!

Timeline

onsdag 18 februari 2009

Bauer Weekends! This Weekend



Hipster Disco Music


KANYE WEST "Welcome To Heartbreak" Directed by Nabil from nabil elderkin on Vimeo.
Nääää, vete fan alltså!
Blir lite kräkmätt (mätt på kräks som man har svalt och kräkts upp igen) på detta, dessa färger och koftor av afghanull, dessa frisyrer och solshades. När tar det slut?

Beverly Hills spöket


Jag är väldigt nyfiken vem det är som bor i Beverly Hills?, jag har en eller flera frekventa besök från Beverly Hills varje dag här på "Lugn nu", jag undrar om det är någon jag kanske känner som har flyttat dit, tillkänna ge dig/er! hade varit trevligt tycker jag.

tisdag 17 februari 2009

Mmm Fäshion pip pip!

Det här gillar jag jätte mycket!

Märkt för livet!

Jag vill tatuera mig, det har jag velat länge, när jag var 17 år så åkte jag till Cambridge för att plugga engelska, det var under den perioden i mitt liv jag var som mest uppe i min så kallade rap-karriär. Jag gick runt en hel dag i Cambridge för att leta upp en tatuerare, till slut fann jag honom, han var en gammal brittisk-punk-pundare, och jag blev direkt förtjust livrädd.
Jag sa att jag ville ha "Knockwood" nere på fotankeln, jag försökte att förklara med en ritning som var väldigt inspirerad av "Natural Bond" tatueringarna, jag hade sett på alla fräcka sthlm hip-hopparna. Han började till slut att gadda min lilla ankel, och resultatet blev häpnadsväckande bra tyckte jag då, han hade egentligen kunnat att tatuera in en albatross unge, och jag hade varit lika nöjd, för att det var ju trots allt min första riktiga tatuering, och mitt rap-alias var inristat 4-life på mig. Det kändes som att Petter och grabbarna skulle ringa upp mig direkt och säga att, jag var en av dom nu. Men men, så blev det ju självklart inte.
Jag ljög för mina föräldrar i 2-3 år och sa att det var en henna tatuering, tills Mamma en dag, en Söndag om jag inte minns fel, masserade mina fötter och försökte att skrubba bort den.

Nu är jag sugen på att tatuera in ett ankare på armen, när jag tänker på det så låter det egentligen så sjukt fult, det är nog världens vanligaste tatuering, men jag vill så gärna ha ett skitfett ankare med ett rep igenom och någon slags Göteborgs anknytning, typ 031, nej nej, inte 031, eller jo kanske... jag vill ialla fall ha ett ankare, vem kan rekommendera en tatuerare som är bra på ankare?

onsdag 11 februari 2009

svinbra priser

Chris "K.O" Brown Wifebeater love


Och för er ultra feminister som läser denna blogg kom inte nu med en massa kommentarer om att jag gillar kvinnovåld, humor e humor. tryck på överskriften för att se det i action.

fy fan!

Hela min morgon har jag gått runt och tänkt på vad jag såg i denna video, det är helt vansinnigt, om ni tar 4 minuter av er tid och kollar på detta klippet, så inser ni nog oxå att det är dags för Amerikanarna att dra hem, och genomgå en ordentlig psykisk utvärdering. Jag varnar känsliga tittare för slutet av videon.

tisdag 10 februari 2009

RAM DI DAM


Sveriges nya bästa band kommer självklart ifrån Göteborg.
Ta dig tid att gå in och lyssna på dom här, du kommer inte att ångra dig.

Bauer Weekends! This Weekend



Jag gillar detta


TYGA - La La La from Nick Andrewes on Vimeo.

måndag 9 februari 2009

SÅ HÄR KÄNNER JAG MIG ALDRIG!



Jag är inte säker, men jag tror att jag skymtar Sleepy i bakgrunden, han sitter i publiken långt ner, har jag rätt eller har jag fel?

Så här känner jag varje kväll när jag ska somna!

Så här känner jag mig varje morgon när jag vaknar!

Bregottfabriken

Måndag igen!
Sitter som vanligt helt alene på kontoret, det är fantastiskt väder idag här i Stockholm.
Såg ett UR program på tv imorse, det handlade om klubb och dj kulturen, framstående klubbarrangörer och dj´s fick svara på sedvanliga frågor, om vad som gör en dj bra och hur man skapar den bästa klubben, Det var en tjej som hette Emma som kallade sig Miss någonting? sen var det herr Kovacs och hans gäng som visade hur skiten skulle gå ner, nere i Marie Laveau´s källare, kocky satt och snackade remixar och programledaren var från Dalsland eller något liknande, började antagligen jobba på UR efter någon slags tv-utbildnings-praktik-program.

Jag vill egentligen hata lite på det här, men kan egentligen inte göra det, för att det är så här bregott och mellanmjölk smakar och när det är folk som är uppväxta på dom råvarorna så blir det oftast inte mer än mediokert, lite lagom sådär.
Det är inte gästernas fel, utan mer produktionen och projektledaren för programmet som inte vågar ta hela steget ut.

Och om det nu är någon som undrar, varför jag har någonting att säga till om eller tycka här, så har jag verkligen inte det, är själv en liten bregottpojke, fast med en jätte stor smörkniv.

torsdag 5 februari 2009

Helgens Män



Bandy chatt med LuddeLondon

13:28 Ludvig: Är du glad idag?
13:29 jag: ja det tycker jag, ganska iallafall, du då?, jag måste erkännna att om jag hade varit skoförsäljare idag hade jag kränkt väldigt mkt skor pga av att folk inte hade vågat säga nej
har en liten smygande ilska inom mig
13:30 Ludvig: Du känner dig säker på din sak. det är en skön känsla.
jag: ja
Ludvig: smygande ilska, då finns det bara en sak att göra. Gå in på gymet och köra ett stenhårt pass!
13:31 jag: det gjorde jag imorse, räckte tydligen inte
Ludvig: straffa!!!
jag: är inne på fjärde träningsdagen irad idag, 3 dagar styrka 1 dag motion
13:32 Ludvig: låter bra, men om du ska få resultat är det bara långsiktighet som räknas..,.. att försöka minimera uppehållen.
men det är ju det som är det svåra.
13:33 jag: absolut
men bandy kommer det ALDRIG bli tal om, då har jag hellre större glapp
tonårs sport
13:34 Ludvig: ha. sant. innebandy t.o.m. innebandy är inte en värdig sport. inte någonstans
jag: no no no
det är inget man pratar om efter matchen, men redskapet avslöjar dom få som utövar denna extremsport
13:35 Ludvig: ha.
jag: det gör dom till utbölingar
jag vill spela innebandy på min svensexa
13:36 Ludvig: för stor kostym, ecco skor, ryggsäck och och och och och en innebandy klubba till det så är man hemma.
jag: ja, och en lukt av dubbeldush
som dom tycker luktar gott
eller vidal sason honung
13:37 Ludvig: head end s
jag: gärna med balsam , så att det blir extra flygit i nacken,
Ludvig: head end shoulders anti dandruff
13:38 jag: kragen är fortfarande lite blöt, torka är inte prio ett, det är att bli blöt och luddret
Ludvig: nja snarare kort hår med gelé i.
jag: hahha, ja
Ludvig: gelé. sjukt att folk har det
tintin frisyr
jag: ja det är nästan värre än självaste innebandyn
13:40 Ludvig: du har två alternativ 1. gå runt med en innebandyklubba dygnet runt i 2 månader eller alt 2. lukta svett dygnet runt i 2 månader.
vad väljer du?
jag: lukta svett, lätt
13:41 Ludvig: haha
jag: efter så lång tid blir svettet ett med kroppen och får en mjukare doftton, men innan man har kommit dit så luktar man amoniak
13:42 du!
Ludvig: trevligt.
jag: min 2 a clock e här nu, måste kila in i konferensrummet
13:43 Ludvig: ha det

Fuckcakes


Har precis kommit på vad som är det absolut hetaste just nu på fäshion relaterade events, håll i dig nu!
Muffisen är tillbaka, den har aldrig varit borta eller speciellt framme, men nu är den här, den är överallt, i olika färger, med olika glasyrer, på amerikanska kallar man dom cupcakes, jag kallar dom fuckcapes.
Dom är helt vidriga ,söta ,sliskiga och flickorna som är framme och nosar på dom står plötsligt väldigt fort i en lång kö till toaletten.
Carin Wester bjöd på dom i Göteborg häromdagen, Monkis fest igår för deras nya brillor bjöd på dom, nu är det bara fråga om när någon av grabbarna på kontoret har med sig dom till Torsdagsfikat, vad hände med den klassiska ostbrickan eller ölkorven på tandpetare?

onsdag 4 februari 2009

Pick Me

Ligger lite efter rent ekonomiskt just nu, har precis lånat ut mina pengar till en jävla konstnär

En liten grej till bara.
Om du eller någon i din närhet påstår att dom har en biljon dollar (en svensk miljard) hemma, tänk då en extra gång, och fråga möjligtvis hur det ser ut? för att det tar faktiskt ganska stor plats. Men å andra sidan ser det egentligen inte ut att vara så mycket om man har dom rakt framför sig, jag tror att det hade varit fetare om man kunde se siffrorna på sitt visa kort istället.

Om det nu mot all förmodan skulle vara någon som är konstintresserad som läser den här bloggen, kan jag berätta att detta är ett konstverk, rättare sagt världens dyraste konstverk, konstnären heter Michael Marcovici.

socks for flycocks

Och plötsligt fick jag jättemycket att skriva om, som t.ex den här nya strumpan man kan ha på sig om man inte vill ha skor, eller om man skall vara någonstans där man inte får ha skor på sig, (kanske en lägenhetsvisning eller när man ska hämta ungarna på dagis)
Då kan man alltid ha på sig ett par svinfly strumpor som dom här.

Svinjobbigt Jobb

jo jag kom på en grej, att jag är jävligt glad att inte ha det här jobbet som castingansvarig för Ludacris nya video, Svinjobbigt hade det varit!

Nasty Girl Casting from DTP TV on Vimeo.

TOM....

TOM, jag är fullkomligt tom, i Januari postade jag ca 80 inlägg, och nu sitter jag här helt tom, har ingenting att säga er, inget jag vill dela med mig av, ingen inspiration, nada, nothing, njit shit, ingenting.

Men om du kör din grej så kör jag min.

tisdag 3 februari 2009

Adolf Hipster


Ladda ner låten här

måndag 2 februari 2009

Land of the free & home of the brave


Jag kan inte hjälpa det, men jag får ståpäls över hela kroppen, detta är så sliskigt amerikanskt det kan bli. Jag älskar det! samtidigt som det är Jennifer Hudsons första uppträdande efter morddramat hennes familj olyckligtvis fick erfara tidigare i vintras.

Oordning


På vårat kontor finns det 16 st skrivbordsplatser, idag är det bara jag här, och viet-naam förstås, fast han ligger inne i konferensrummet och kollar på tv-serier, det gör han ganska ofta.
Jag sitter med 100 små projekt framför mig och jag vet inte riktigt var jag skall börja, försöker att stapla och strukturera allt i min lilla hjärna och sen skriva ner allt på papper, för att sedan läsa upp det högt för mig själv.
Måndag den 2 Februari, nu går solen ner kl.16.06 om tjugo dagar går den ner kl.16.57, våren kommer springande med stormsteg. Det är skönt att den kommer nu, mina ögon måste öppnas och spränga mina pupiller med uv-strålar, innan jag får starr. Min inspiration är på en lägsta nivå, jag måste åka någonstans på "inspirationsresa" till Berlin och hälsa på Nibc kanske, har aldrig varit där, eller till New York igen och hänga med kusinerna, funderar på att åka tillbaka till Fuerto Ventura i några dagar, eller till Morsan i Åmål.

OBEY TALAR OM OBAMA