onsdag 14 januari 2009

Dagens citat

"I centrum står Emma Johanssons eldiga unga feminist Lucky och hennes assistent, transan Tommie X spelad av Daniel Damberg, som till dåtida housemusik och efter mycket om och men tillåter att ridån lyfts för dj-setet. De hatar det för dess patriarkala normer och ideologi, för sitt mantra över att episka break måste ända i baskaggar och spottar ur sig Josh Wink-citatet: "Hahahahahahaha!" (hämtat från hans absurdistiska låt "Don't Laugh"). Men det finns också något annat som bultar och bråkar mitt i Kornéls spelningar, i de galet vackra valserna och i de farligt tillslutna läpparna. Något som vill ut och som bara sägs antydningsvis eller som stannat i en rytm, en melodi eller i ett sällsamt läte. Så okej då, tänker alla, och ger sig rakt ut på dansgolvet. För att hålla det på avstånd och avslöja det eller - vilket också händer - för att fullkomligt förlora sig i det."

Lugn nu! varför vill man beskriva musik på detta vis, låt musiken i sig själv göra jobbet och inte pratet runtomkring den.

Dagens citat är plockat rakt av ur Berns nyhetsbrev, som för övrigt inte alls brukar vara så här analt skrivna.

Ser däremot fram emot Prodigy´s spelning på berns likaså Pete Rock, och Top Billin med en tribute till Stevie Wonder då Dwele spelar live.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar